Aangepaste producten

Geassorteerde Cosmetische Partij
Waarom kopen mensen producten op maat in plaats van generieke producten?
Er is een psychologie bij betrokken. Op maat gemaakte producten zijn aantrekkelijk voor degene die ze koopt. Ze vinden ze aantrekkelijker dan die ze in de winkel kunnen krijgen. Hetzelfde geldt voor kleding. Vrouwen gaan voor stijlvollere kleding en als ze kleding tegenkomen met hogere modetrends, vinden ze die mooier. Mannen dragen liever geen effen kleuren, want zij willen opvallen en opgemerkt worden.
Hoe zit het met bedrijven die aangepaste producten verkopen? Zijn die nog steeds populair?
Het personaliseren van producten gebeurt al een hele tijd. Het was de aanzet tot de lancering van gepersonaliseerde producten. Je kan kleerhangers laten personaliseren om iets over jou te zeggen. Je kunt de kleerhangers van de plaatselijke kruidenier laten namaken en ze zo laten maken dat ze er net zo uitzien als die van de luxehotels. Een reis naar Italiƫ kan een lijn van op maat gemaakte schoenen voor u lanceren. U kunt minuscule etiquettes in uw portefeuille hebben in plaats van de gebruikelijke in de handel. Ook al is het aangepaste product een beetje duur, als u het mooi vindt, is het toch goedkoper dan het origineel.
Het is ongelooflijk hoe de dingen technologisch vooruit zijn gegaan in de laatste paar jaar. Het was nog niet zo lang geleden dat de enige manier om een kleurenafdruk op een product te krijgen, was met een verf- of drukpers. Maar nu zijn er computers en software voor lasergraveren, vinyl verven en snijden. Hierdoor is de graveermarkt enigszins bevroren.
Nu de markt voor gepersonaliseerde producten een hoge vlucht neemt, gaan steeds meer bedrijven hiervoor. De markt is zelfs enigszins stabiel omdat mensen nog steeds trouw zijn aan hun merken en niet vaak afhaken. Maar het is merkbaar dat meer en meer bedrijven voor het gepersonaliseerde product gaan.
Dit regime van maatwerk heeft heel goed gewerkt in de verzekeringsbranche. Covercraft kwam in 1980 in actie en was de eerste die unieke berichtendiensten introduceerde. Vandaag, volgens het bedrijf, zijn meer dan 85% van al zijn berichten gepersonaliseerd. ed overtreft New Coke in de gepersonaliseerde productarena.
De cijfers spreken dus boekdelen. ed is een van de grootste verkopers van gepersonaliseerde producten. Met stijlverklaringen als “We waarderen je” en “Omdat je in ons team zit” krijgen deze op maat gemaakte boodschappen echt de aandacht.
Voor organisaties en instellingen die zich in de sfeer van attracties begeven, zijn deze gepersonaliseerde producten het kwartje waard. Niet alleen dat, als u later een creditcard of een lening aanvraagt, kunnen deze producten u helpen om op te vallen. ed kan daarbij helpen. Met meer dan 85% van alle berichten die gepersonaliseerd zijn, draagt Covercraft zijn steentje bij om de planeet groener te maken. Bij Covercraft denk je eerst aan anderen voordat je aan jezelf denkt.
Dus denk er eens over na. Als je belangrijke klanten hebt die je wilt imponeren, verwerk dan je logo in de producten. Denk er eens over na. Met Covercraft, kan je niet fout gaan.