Hoe bereid je je voor op het praktische rijexamen?

Video's spelen een grote rol in jepraktische rijlessen.

Een dag lang geconcentreerd rijles volgen, met veiligheidsinstructeurs.

Alleen en met een partner oefenen met autorijden (of samen slagen in een praktijkexamen).

Gebruik maken van videolessen.

Het volgen van een gecombineerde theorie- en praktijkrijles.

Samenwerken met anderen – lagere snelheden, parallel parkeren, fiets rijden, nooduitgangen etc.

MT-technieken (snelheidsbeheersing, remmen, parallel parkeren, de bestuurder voor laten gaan, etc.), slippen vermijden toegang en gebruik van de wegen (laden en parkeren).

Gebruik van spiegels en minstens een meter afstand houden tussen de achterkant en de voorkant van het voertuig.

Het beklimmen en afdalen van trappen.

Het voertuig op beide wegen in neutraal positie brengen (missive op de snelweg en de autoweg).

Vegen van het voertuig in beide richtingen op de autosnelweg en rijden op de autoweg (vegen van de buitenkant, verkeerslichten, rotondes, op- en afritten, gecontroleerde en ongecontroleerde kruispunten, rotondes, en gebruik van alle verkeerstekens).

Rijden op gemengde of verdeelde snelwegen, met verkeerstekens en/of gecontroleerde stoffen.

Het gebruik van de individuele rijvaardigheidsprofielen – dit is gebaseerd op het aantal inhaalbewegingen dat u in uw rijbewijs hebt gemaakt.

Het correct rijden van lichtbochten, waarbij u uw draairuimte geleidelijk aanpast en de richtingaanwijzers altijd gebruikt, in plaats van op een vast punt.

Rijden in het donker, met of zonder een assistent.

Uw richtingaanwijzers correct gebruiken – in het bijzonder het grootlicht.

Het leren van alle verkeersborden.

Een goed ritme vinden – als u merkt dat u de controle een beetje verliest, neem dan een bocht met een redelijke snelheid, houd de bocht vast en kijk naar de omgeving.

Het vinden van de juiste versnelling – denk na over de verschillende versnellingen en wat uw auto van versnelling (thru), naar neutraal en weer naar neutraal brengt.

Het leren van de technieken om je auto onder controle te houden – dit zal helpen wanneer je het rijexamen krijgt.

Er zijn tal van vaardigheden en technieken in het rijden. Deze moeten allemaal geleerd worden, oefenen en nog eens oefenen.

Gewoon omdat je geslaagd bent voor de praktische rijexamen met goede resultaten, het betekent niet noodzakelijk dat je een bekwaam bestuurder. Je zult moeten blijven oefenen, leren en opnieuw leren van bepaalde vaardigheden.

Wees niet bang om geld uit te geven aan goede rijinstructeurs.

Neem een aantal goede instructeurs die enthousiast zijn en weten wat ze doen.

Zorg ervoor dat je instructeur en alle andere instructeurs met wie je hebt gewerkt, sterk worden aanbevolen door de rijexamenfunctionarissen.

U wilt een bestuurder die is ontspannen en vol vertrouwen – want als je bent, zul je slagen voor de test met goede resultaten.

Je wilt ook een bestuurder die ontspannen en zelfverzekerd is wanneer hij/zij op de snelweg rijdt.

Hoe slaag je voor het praktijkexamen?

Slagen voor het praktisch rijexamen is geen raketwetenschap, maar je moet wel over bepaalde kennis en vaardigheden beschikken die je helpen veilig te rijden, en op die manier zal de examinator niet verrast zijn met een late voldoende.

Een van de meest elementaire en vaakst mislukte testonderdelen is wat de examinator verwacht dat je weet. Zorg ervoor dat u zich bewust bent van precies wat ze zoeken – dit zal enorm helpen wanneer u zich voorbereidt op de echte test.

Het is ook de moeite waard om extra medische cursussen te volgen. Een medische graad zal je helpen de werking van het lichaam te begrijpen en zal je in staat stellen goed te communiceren met de examinator.

Ten slotte is het tijdens het praktisch rijexamen niet voldoende dat je rustig en veilig rijdt – je examinator moet ook zien dat je in verschillende situaties met succes kunt rijden.

Daarom loont het de moeite om te investeren in rijinstructeurs.

Hoe bereid je je doeltreffend voor op het praktisch rijexamen?

Net als bij elk ander examen moet je een verslag voorbereiden. Dit moet bevatten:

Het verslag is nodig om de examinator te helpen bij het selecteren van de beste persoon om je instructeur te worden.

Maak een lijst van het volgende:

De examinator hoeft misschien niet al je informatie te zien, maar het is toch heel nuttig voor de instructeur om al je informatie te hebben.

De meest elementaire manier om je voor te bereiden is door te oefenen – breng ten minste 20 uur rijden met je instructeur door.

De meeste instructeurs zullen je 's ochtends trainen, dus zorg ervoor dat je iemand hebt om mee te rijden!

Vertel je instructeur over alle verkeersregels en wat je van hem verwacht.

Zodra je je rijbewijs hebt gehaald, kun je de 'kleine wegen' vergeten – maar niet voordat je de formaliteiten hebt vervuld die erbij horen.

Echt rijden vergt oefening, zelfs met de beste auto, maar je rijdt pas echt op wegen die je begrijpt. Praat er dus over!

Hoe vind je wegen om het rijden te oefenen?