Verschillende soorten steenslag

Steenslag folie

Er zijn twee vormen van steenslagfilm: de meest voorkomende is eenvoudige doekfilm en de meer geavanceerde gebruiken dikke huiden van ontdekkingsbuizen. Doekfolie is precies dat: doek. Het is een dunne urethaan coating die zowel snel als gemakkelijk aan te brengen is. Het is voorzien van omgevingsafdichtingsrubber en urethaan, dus het is volledig waterdicht.

eenvoudiger, maar niet zo effectief, zijn de oplossingen voor lakbeschermingsfilms. Ze zijn ideaal voor de wintermaanden waar zout en vuil op de autolak worden aangebracht, maar toch de eigenschappen van steenslagfilm hebben. Ze worden aangebracht met behulp van een demister en vereisen slechts een kleine voorbereiding voordat ze worden geïnstalleerd. Ze zijn meestal niet voertuigspecifiek en daarom kan een grote verscheidenheid aan oplosmiddelen en verharders worden gebruikt om de film voor te bereiden voor toepassing. Ze zijn nog beter als je ze kunt bestellen. Sommige folieoplossingen zijn speciaal samengesteld door autoverzorgingsspecialisten om onder de meest extreme omstandigheden te worden gebruikt.

steenslagoplossingen worden vooral gebruikt door mensen die lak laten restaureren. De film helpt het pas gerestaureerde oppervlak te beschermen en beschermt tegelijkertijd de lak. Het maken en aanbrengen van de film is eenvoudiger dan die van doek, omdat er alleen basishandgereedschap voor nodig is. De film wordt aangebracht met de meegeleverde oplossing en kan op elk moment worden verwijderd. De film kan worden verwijderd met elk geschikt systeem en kan opnieuw worden aangebracht nadat de reiniging is uitgevoerd.

De film wordt op het oppervlak van de auto aangebracht en vlekken worden vervolgens verwijderd. Er moet voor worden gezorgd dat de film goed wordt gladgemaakt en zelfs omdat deze de neiging heeft om op een semi-reflecterende manier af te lopen zodra deze onder het oppervlak komt. Het is een geluk dat de film slechts een zeer dunne laag is van een zeer duurzaam materiaal; het kan worden verwijderd als het wordt gemist, waarbij het oppervlak blijft zoals het was vóór het aanbrengen. Sommige filmoplossingen kunnen worden geconstrueerd met een lijm en vooraf bevochtigd om dit te vergemakkelijken, op dezelfde manier als de lijm die wordt gebruikt bij het schilderen van stof. De betrokken processen zijn echter verschillend en in sommige gevallen worden materialen gebruikt die niet direct beschikbaar zijn als verfmaterialen.

De ideale auto heeft gladde lak en glasfolie. De carrosserie en het chassis zijn vrij van vuil en verontreinigingen, de lak is schoon en vrij van stof, de ruiten zijn veegvrij en de wielkasten zijn vrij van vuil of verontreinigingen. Het reinigen van de bovengenoemde items moet regelmatig spoelen en wassen omvatten. Sommige fabrikanten raden aan dat het water minstens om de drie maanden blindelings (oprollen) moet worden goedgekeurd, en dit wordt over het algemeen aanbevolen voor regelmatige naleving.

steenslagfolie is een handige optie voor veel auto's en vrachtwagens. Het is goedkoop en vereist geen uitgebreide verwijdering, omdat het niet hoeft te worden geverfd. Het lijkt natuurlijk veel op een onderhoudsfilm. Deze moet regelmatig worden vervangen naarmate de folie slijt.